Thursday, 4 June 2015

Jalan-Jalan : Langkawi Part 1

As salam...

Hari ni busy sikit...dok kemas beg dgn baking...saya taktau yg boss besar booked tiket pi langkawi...pi hari ni dan balik hari sabtu...

Adik saya ada pulak buat housewarming sabtu ni...hmmmm... nampaknya..saya dan famili tak dpt pi...jadi sebagai pengganti diri...saya nak kirimkan brownies dan jugak kek red velvet marble cheese...pasal tu la saya dok sibuk membaking kat dapur...
Si nombor empat & Si nombor lima!
Flight malam...dan boss besar cuti hari ni...saya tanya awat  pi amik flight malam...dia kata..masa booked ticket..dia tak ingat cuti sekolah...pasal tu tiket malam...kiranya lepas anak balik sekolah petang...terus shoot pi airport lah...tepuk dahi saya dengar...hahahaha...punya lah dia busy..sampai cuti sekolah pun dia tak amik port...

Keletang-keletung...pukul 6 ptg..kami keluar rumah sebab nak pi antar kek ke umah abg saya...nanti dia akan bawak pi umah adik saya...aishhhh...jammed pulak sbb orang balik kerja kan...sampai airport...pun dah lambat...tapi flight delay pulak...

Budak yg taktau duduk diam!
Dalam flight...si nombor empat duduk dgn si nombor dua dan boss besar...hmmm..dia sgt happy...senyum je...

Dan kami sampai langkawi pukul 11 malam...
Dah sampai...hmmmm...kedai pun dah tutup...
Pi makan dan check-in motel...kali ni boss besar amik motel kat Pantai Chenang... semua ejen yg uruskan...senang...

Dan kali ni kami duduk kat Delta Motel...sebelah underwater world je..saya tak amik gambar  motel ni pun...anak2 dah ngantuk sangat...kalau snap gambar...nampak rakyat tgh tidoq pulak...motel ni bagi saya...okay lah...ada dua katil besar yg muat utk kami sekeluarga...breakfast included..dulu kami duduk kat Meritus Pelangi...kali ni...anak-anak terkejut bila duduk motel je...bukan sebab apa...takdak swimming pool depa kata...haishh...yg ni lagi best lah...sebab ada pantai...saya bagitau depa...motel ni kita nak tidoq ja...nanti kan nak pi jalan...mlm baru masuk bilik...kalau amik hotel mahal...rugi pulak...sbb nak tidoq je...tapi ni pun dah bersyukur sgt sebab boss besar bawak pi jalan-jalan kan...

Okaylah...mata tak buleh bukak lagi dah...mau tidoq...

Babai

No comments:

Post a comment