Tuesday, 9 June 2015

Roti Bakar Pisang

As salam...

Malam tadi...saya dok bagitau boss besar yg saya teringin nak buat murtabak pisang...dah lama tak makan...tak ingat bila last sekali makan...boss besar gelak ja...sbb dia tau la ni saya memang tidoq mati...tambah2 cuti sekolah...sedaq-sedaq bukak mata dah 6.30...mana sempat nak uli tepung...buat murtabak ni utk breakfast boss besar...

Tapi takpa...kita bakaq je roti...letak pisang...muahahaha...ada pisang jugak kan...

Meh...ini resepinya

Resepi Roti Bakar Pisang
Bahan
- roti gardenia
- pisang berangan dihiris
- gula
- butter
- sedikit parutan cheddar cheese

Cara
  1. Sapu rata butter pada roti.
  2. Susun hirisan pisang.
  3. Tabur gula.
  4. Letakkan parutan cheddar cheese.
  5. Bakar pada suhu 180C selama 10 minit.
  6. Siap!

Senang betul kan...anak2 saya suka makan pisang...jadi laju je depa makan...rasa pisang dgn manis gula...lepas tu pulak masin bila tergigit cheese...tambah lagi roti yg rangup...ehhhh...sedapnya!

Hmmm...jadi kalau nak buat alas perut sebelum makan berat...ini lah resepi yg patut dicuba...

Babai

No comments:

Post a Comment